Bamboemassage

Bamboemassage komt oorspronkelijk uit Azië. Al duizenden jaren geleden werd er door de Chinezen met bamboe gemasseerd. In het Oosten heeft bamboe een grote symbolische waarde. De plant blijft altijd groen en staat daarom symbool voor jeugd, een lang leven, deugdzaamheid en geluk.

Het is een massage met oeroude Chinese uitgangspunten en levensopvattingen en is gebaseerd op de 5 elementen: hout, vuur, aarde, metaal en water.

Volgens de Chinese levensopvattingen kunnen alle natuurlijke verschijnselen in deze vijf elementen worden ingedeeld. De vijf elementen beschrijven onze relatie met externe en interne fenomenen, ze beschrijven een tot stand gebrachte cyclus of een natuurlijk proces van het leven.

De Bamboemassage is een ontspannende maar tegelijkertijd wat stevigere massage, die zorgt voor een complete ontspanning van zowel lichaam als geest, maar ook stimulerend wanneer je meer energie en kracht nodig hebt. De combinatie van de bamboestok en de aanraking van warme masserende handen zorgen er voor dat spanningen en spierknopen verdwijnen, zodat de rust weer kan terugkeren in het lichaam. Door middel van de bamboe massagestokken worden de zenuwuiteinden in de huid en de spieren geprikkeld. De bloedsomloop komt op gang, wat zorgt voor meer zuurstof en voeding voor de lichaamscellen en afvoer van afvalstoffen. Volledige ontspanning en een vermindering van stress en vermoeidheid in het lichaam is het resultaat. Bamboe helpt in het overbrengen van energie en het stimuleert het zelfhelende proces in het lichaam.

Behalve dat bamboe een sterk en hard materiaal is, is het ook buigzaam en licht. Bamboestokken die voor een massage mogen worden gebruikt, zijn speciaal voor dit doel gemaakt.

Een bamboemassage kan naar keuze activerend of meer ontspannend worden gegeven. In beide gevallen zal het resultaat de volgende dag zeker aanvoelen als krachtig, energiek en ontspannen.

 

In mijn praktijk wordt er alles aan gedaan om zo hygiënisch en veilig mogelijk te werken. Er wordt o.a. gebruik gemaakt van een UV ionisator luchtreiniger, deze doodt o.a. virussen, schimmels en bacteriën. Via deze link vind u de uitleg van de fabrikant.
Holler Box