Sportmassage voor hardlopers

Of je nou recreatieve hardloper bent, gemiddeld fanatiek, zeer fanatiek of wedstrijdloper, je hebt maar 1 lichaam en daar moet je het mee doen, je hele leven. Vaak wordt er wel veel geld besteed aan een flitsende sportuitrusting en dure loopschoenen, maar komt ons kostbaarste bezit, ons lichaam, op de 2e plaats.

Wist je dat klachten en daadwerkelijke blessures voorkomen kunnen worden of sneller kunnen herstellen als je een vakkundig uitgevoerde gespecialiseerde sportmassage voor (hard)lopers ondergaat? Hoe jammer zou het zijn als een blessure je weerhoudt om te gaan hardlopen of om mee te doen aan die ene wedstrijd waar je zo lang en hard voor hebt getraind?

Tijdens het hardlopen werken grote krachten in op de knie en het onderbeen, dit vooral in de landingsfase. Tijdens hardlopen is er sprake van een zweefmoment gevolgd door een landing op één been/voet. De landingsvoet moet hierbij al gauw een gewicht van zo’n 200-300 kg opvangen. De knie-, enkel- en voetgewrichten én de omliggende bindweefselstructuren fungeren als de krachten-opvangende rubbers en de spieren van het onderbeen én rondom het kniegewricht fungeren hierbij als schokbrekers.

Daardoor is het niet vreemd dat als je niet goed getraind bent of moe, de kans op blessures groter is. Ook speelt de opbouw van de training een rol. De massage zal bestaan uit:

  • massagetechnieken voor de spieren van de voet
  • massage van de kuit en buitenkant van het onderbeen
  • triggerpoint technieken
  • bindweefselmassage technieken
  • schuddingen van de knie- en enkel gewrichten