Harsen lichaam

Ben jij die harde stoppels na het scheren ook zo zat? Dan is harsen een goed alternatief. In tegenstelling tot scheren verwijder je met harsen de haar vanaf de wortel (dus niet met wortel en al!), met een zijdezachte huid als resultaat. Je haren blijven na het harsen langer weg en groeien bovendien zachter terug. Zo heb je nooit meer last van die vervelende stoppels!
Zijdezachte, onbehaarde benen geven je een fantastisch gevoel, helaas is dit gevoel vaak maar van korte duur wanneer je je benen scheert. Als je je benen ‘s morgens geschoren hebt, dan heb je ‘s avonds vaak alweer stoppels. Ook het gebruik van ontharingscrème is niet ideaal. Deze methode is niet zonder risico en irritatie of een branderig gevoel zijn nog maar een paar van de minst onschuldige bijwerkingen (want: chemisch goedje!). Ben jij deze onhandige manieren van ontharen ook helemaal zat? Dan is het tijd om je scheermes en ontharingscrème vaarwel te zeggen en over te stappen op harsen.

Wat kun je verwachten van een harsbehandeling?
Bij harsen wordt er hars met een speciaal harsapparaat op de huid aangebracht en met een strip verwijderd. Dankzij de warmte zullen de poriën open gaan staan, wat het ontharen makkelijker maakt. Vervolgens wordt de hars tegen de haargroei in van de huid getrokken.

Wanneer je je benen laat harsen is het verstandig om je goed voor te bereiden. Zo moeten de haartjes van tevoren een bepaalde minimumlengte hebben, ongeveer 0,5cm is een goede haarlengte. Wanneer de haartjes te kort zijn, zullen ze zich minder goed aan de hars hechten en kunnen kleine haartjes niet verwijderd worden. Zorg er ook voor dat je je benen van te voren goed scrubt. Je verwijdert hiermee de dode huidcellen en legt (deels) ingegroeide haartjes bloot zodat ook deze haartjes verwijderd kunnen worden. Tot slot is het belangrijk om tussen twee harsbeurten vooral niet met je scheermes in de weer te gaan. Je geduld zal beloond worden met zachte en superdunne haartjes die de volgende harsbeurt nog makkelijker verwijderd kunnen worden. Even doorzetten dus!

Het belangrijkst is om 24 uur voor en na de behandeling:

  • Niet van de zonnebank gebruik te maken
  • Niet te zonnebaden zonder beschermende kleding
  • Niet intensief sporten, dit in verband met irritatie door transpiratie
  • Als uw oksels gewaxt zijn; 24 uur geen deodorant gebruiken i.v.m. irritatie (sommige deodorants
    zijn mild en kunnen na 12 uur wel weer aangebracht worden)
  • Niet scrubben
  • Eventueel na de behandeling een verzorgende crème te gebruiken die de huid kan herstellen
  • Na 3-5 dagen kunt u het onthaarde lichaamsdeel scrubben, dit voorkomt ingegroeide haartjes.
  • Voor de gevoelige lichaamsdelen kunt u een gezichtsscrub gebruiken.

 

De prijzen variëren van €8,50 tot € 40,00. Zie prijslijst voor de prijs per behandeling. Wilt u deze behandeling boeken of meer informatie, dan kunt u mij bellen of een mailtje sturen.