Magnesium massage

Massage met Magnesium verdubbelt het effect op mentale- en spierspanning omdat ons huidorgaan de beste plek is waar dit heilzame mineraal kan worden opgenomen. Naast de ontspanning die ontstaat door het masseren, wordt magnesium door de huid (transdermaal) snel en effectief opgenomen. Tezamen brengt dit een diepe ontspanning en herstel van o.a. spieren teweeg. Magnesium wordt snel en effectief opgenomen door de huid zonder noemenswaardig verlies zoals het geval kan zijn bij de inname van pillen en capsules. Onze huid is een bijzonder intelligent orgaan en zal opnemen naar behoefte, zolang het gaat om stoffen die om en bij het lichaam behoren. En dit is hier van toepassing!

Magnesium is naast zuurstof en water de derde levensbehoefte van het lichaam. De behoefte aan magnesium is persoonlijk en afhankelijk van vele factoren. Denk hierbij aan het lichaamsgewicht, levensstijl, leeftijd en eventuele klachten. Gemiddeld heeft een mens ongeveer 400 milligram magnesium per dag nodig. Idealiter wordt dit gehaald uit voeding: bananen, granen, noten, abrikozen en groene groenten zoals spinazie zijn voorbeelden van voeding met veel magnesium. Helaas eten we niet altijd voldoende van deze voedingsmiddelen en ontstaat er een tekort aan magnesium in ons lichaam. Dit magnesium tekort kan alsmaar groter worden door bijvoorbeeld ouder worden of verschillende dagelijkse handelingen, zoals het drinken van koolzuurhoudende frisdranken, koffie, eten van veel suikers, het ervaren van stress of veel sporten, roken en het drinken van alcoholhoudende dranken. Fosfaten, die veelal in frisdranken zitten, binden zich aan magnesium waardoor het mineraal niet meer kan worden opgenomen in het lichaam. De cafeïne van het dagelijks drinken van koffie en thee zorgt ervoor dat de nieren extra magnesium verbruiken. Bij stress verbruikt het lichaam tot wel tweemaal meer magnesium dan normaal. Veel sporten leidt tot extra uitscheiding van magnesium.

Magnesium is een natuurproduct dat uit ons eigen land afkomstig is. Op 1,6 km diepte, in het hoge Noorden van Nederland (Groningen) en Duitsland, ligt de “oerzee” Zechstein. Een zee die 250 miljoen jaar oud is en de puurste vorm van Magnesium ter wereld bevat. Ik masseer met de Zechsall SportGel met toegevoegd optiMSM en met de Zechsal Magnesiumolie.

De SportGel is een pure vorm van Magnesium en een Zwavelverbinding. Deze combinatie zorgt ervoor dat de Magnesium makkelijker wordt opgenomen. De MSM heeft o.a. een ontstekingsremmende werking, ondersteunt het afweersysteem en is essentieel voor de aanmaak van kraakbeen en bindweefsel.

Voor wie en wanneer:

 • iedereen boven de 50 jaar
 • sporters van iedere leeftijd
 • bij stress
 • bij blessures/spierpijn
 • bij kramp in de spieren (o.a. restless legs)
 • bij slaapproblemen
 • bij depressie en burn-out
 • bij roken en/of alcohol gebruik
 • bij vermoeidheid
 • bij huidaandoeningen (o.a. psoriasis)

Wanneer niet?

 • Magnesium is een zout, dit prikt op de huid bij wondjes.
 • lage bloeddruk

Rug-, nek-/schoudermassage + achterkant benen + voetenbad


€ 56,00

/ 60 min

Rug-, nek-/schoudermassage + voor- & achterkant benen + voetenbad


€ 68,00

/ 75 min