Aromatherapie

In mijn praktijk maak ik voor zowel de schoonheidsbehandelingen als de lichaamsmassages gebruik van essentiële oliën, aromatherapie! Dit doe ik door middel van verdamping van een olie in of op een verdamper, ik gebruik één of meerdere oliën in het masker of in de massage olie enz. De essentiële oliën zijn een deel van mijn leven geworden; ik kan niet meer zonder!

Essentiële oliën of ook wel etherische oliën genoemd zijn een geschenk van de natuur! Ze werken herstellend, beschermend, rustgevend en regenererend.

Aromatherapie richt zich op het onderhouden en bevorderen van de gezondheid en het genezen van aandoeningen met gebruikmaking van essentiële oliën; oliën (aromatische vloeistoffen) gewonnen uit bloemen, bladeren, schors, vruchten, kruiden enz. Zij bepalen niet alleen het aroma van de plant maar zijn ook van vitaal belang voor de planten om te groeien, te leven, zich te ontwikkelen en voor het aanpassen van de planten aan het milieu. En ze ondersteunen de planten bij afweer van insecten en beschermen ze tegen invloeden van buitenaf en ziektes.

De levenskracht, die in deze oliën verzameld is, wordt als het ware op de cliënt (gebruiker) overgedragen en zal bijdragen tot het herstel van het natuurlijke evenwicht in zijn of haar lichaam. Iedere olie is in zekere mate antiseptisch en heeft daarnaast specifieke eigenschappen, die zich richten op één of meer organen en/of aandoeningen. Het gaat hierbij om een selectief proces, waarbij uitsluitend schadelijke bacteriën worden uitgeschakeld, terwijl de onschadelijke en nuttige ongemoeid blijven. Dit vormt dus een scherp contrast met vele, langs synthetische weg geproduceerde geneesmiddelen, die weliswaar eveneens schadelijke bacteriën doden, maar daarbij tegelijkertijd een groot aantal onschadelijke en wellicht voor het lichaam nodige bacteriën meenemen. Het gebruik van essentiële olie zal dan ook, bij correct gebruik, zelden neveneffecten tot gevolg hebben. Essentiële oliën worden door het lichaam opgenomen via inhalering, de huid of de slokdarm en verlaten het door de huid, de urine of de ontlasting.

Moderne onderzoeken tonen aan dat etherische oliën bij aromatisch gebruik, plaatselijk opbrengen of verdampen een rustgevende, evenwichtige, reinigende, verjongende en energieke werking op lichaam en geest kunnen hebben.

In mijn praktijk werk ik met de 100% natuurlijke (vaak biologische) oliën van CHI. Dat etherische olie 100% natuurlijk moet zijn is voor mij een vanzelfsprekendheid. Een synthetische olie kan nooit dezelfde helende eigenschappen hebben als een olie die door moeder natuur zelf geproduceerd is!

Wilt u meer weten over aromatherapie? Kijk dan eens op: www.stichtingaromatherapie.nl Op deze internetsite staat enorm veel informatie over de aromatherapie.