Sportmassage

De basis van al mijn lichaamsmassages is de sportmassage.

Sportmassage is een krachtige massagevorm waarbij met name de dieperliggende spierlagen worden gemasseerd. Hierdoor wordt de bloedsomloop bevordert en vermindert de spierspanning. De mate van intensiteit en de gebruikte technieken worden aangepast aan het doel van de massage. Dit wordt vooraf tijdens de intake met de klant overlegd. De technieken die ik tijdens de sportmassage o.a. gebruik zijn de bindweefselmassage en cupping. Verder zal ik u waar nodig advies geven over eventuele oefeningen die u thuis kunt doen.

Een sportmasseur behandelt (sport)blessures, spierpijn, chronische en/of acute klachten veroorzaakt door bijvoorbeeld (in)spanning of (werk)houding.

Meestal is deze inspanning het gevolg van sporten, maar dat hoeft niet noodzakelijkerwijze het geval te zijn. Er zijn in mijn praktijk ook mensen die vergelijkbare klachten als sporters hebben ten gevolge van hun werk.

Daarnaast helpt een behandeling bij de sportmasseur de hersteltijd na grote fysieke inspanning te versnellen of de opbouw van spiergroepen te ondersteunen. Met name deze vorm van behandeling kan van grote waarde zijn voor duursporters.